
אומרים שאנו חיים בעידן המידע ובעידן הטכנולוגיה. השניים כמובן הולכים יד ביד, ומקדמים האחד את השני. בסופו של דבר, הטכנולוגיה היא לא דבר השמור לטלפונים הסלולריים או לרכיבי המחשב. טכנולוגיה היא גם בם בחומרים, וגם במכשירים שמאפשרים לנו לבצע עבודות יותר ויותר מדויקות, כמו שאפשר לעשות היום עם ניסור וקידוח בטון ביהלום.
השילוב בין הטכנולוגיה המתקדמת ביותר, לבין החומר החזק ביותר בטבע, מאפשרים לנו לבצע עבודות חיתוך, ניסור וקידוח של החומר הנפוץ ביותר בעולם הבנייה, הרי הוא לא אחר מאשר הבטון. זה מדהים לראות כיצד השילוב הזה בין חול, מלט, חצץ ומים מייצר חומר כל כך קשה ועמיד, שאפשר לבנות איתו גורדי שחקים.
מה מנסרים בבטון?
ניסור וקידוח בטון ביהלום מאפשר לנו רמת דיוק הנותנת לעובדים בתחום את היכולת לתת מענה לצרכים רבים. הנה שתי דוגמאות קלאסיות:
- פתיחה של חלון בקיר החיצוני של הבניין – אם יש לכם קיר שאתם רוצים לפתוח בו חלון או דלת, הרי שתצטרכו חיתוך מאוד מדויק, וזה נעשה עם ניסור יהלום.
- קידוח למזגן – לפעמים המזגן צריך להיות מותקן על קיר בטון, ואפילו קיר עבה במיוחד. במקרים אלו בכדי לנקז את מי המזגן כמו גם לחבר את המזגן למנוע החיצוני שלו הרי שלא תהיה ברירה ואתם תצטרכו לבצע קידוח בטון ביהלום.
חשוב להבין על ניסור וקידוח בטון ביהלום
הטכנולוגיה הזו של יצירת שינויים בבטון היא לא מובנת מאליה. ניסור וקידוח בטון ביהלום, בטח עם הגיבוי הטכנולוגי שיש למקצוענים כגון www.hayaalom.com כיום, הוא דבר מורכב, שנולד מצורך אמיתי. ככל שהחומר עימו אנו עובדים קשה וחזק יותר, כך הוא גמיש פחות. כשמשהו לא גמיש, הוא נוטה להישבר, ובעוד שהבטון לא נשבר בכזו קלות, הרי שכאשר אנו באים לשבור אותו בכוונה תחילה, הרי שהוא יישבר בהחלט.
אנו חייבים אם כך לוודא כי השבירה שאנו מבצעים תהיה מושלמת ומדויקת, ולא תייצר סדקים ונקודות תורפה נסתרות במבנה. יציבות ובטיחות המבנה, לצד שמירה על התשתיות כמו על צנרת וחשמל, הם חלק בלתי נפרד מכל עבודה.